motivasi diri #2

Aku nak berubah!!


Perubahan yang sangat penting untuk aku buat..adalah mendekatkan diri aku dengan Allah..terasa begitu lemah diri ini..banyak perkara yang mungkin membuatkan hati aku kotor dan berbintik-bintik hitam..aku percaya..dengan mendekatkan diri aku padaNya..segala pasti akan berubah..pasti akan menjadi lebih berbaik..yang pasti..ini semua untuk masa depan aku di dunia dan di akhirat..untuk menjadi seorang mukmin sejati..persediaan awal perlu..dan dalam Islam sendiri segala aspek telah terjawab..so..just follow the way..(^_^)..


Reactions: 

motivasi diri #1

Aku pasti dapat bertahan..

Permulaan sem kedua lagi dah membuatkan aku terasa amat berat..kenapa dan mengapa??

Yang pertama mungkin disebabkan subjek untuk sem ni sememangnya berat..bilangan subjek pun cukup banyak..berbeza dengan sem 1..dan untuk sem satu ada beberapa subjek yang sudah pun aku kuasai..tapi..result x sebeberapa pun..mungkin sebab aku lalai..kuat main sangat..haih..xpe..itu namanya cubaan..hee..untuk sem dua ni semuanya subjek yang sememangnya baru bagi aku..

aljabar linear??
alam manusia (ala-ala bio,lagi buat aku frust..ingatkan dah dapat la tinggalkan bio 100%)???
calculus 2 (calculus 1 pun result x mantap)???
statistik 1??

bagi aku ni subjek2 yang core..ada lagi 3 subjek yang mana aku rasa boleh koootttt nak buat..haha..
patutlah senior selalu pesan..kalau ambil bidang ni..bertahan la..mental kena kuat..kalau x..hancur hidup kat U ni..so..memang aku akui kata-kata beliau..

InsyaAllah..dengan pertolongan dari Nya aku mampu untuk lakukan..dengan sokongan dan dorongan family dan juga my ehem ehem insyaAllah..pasti ada peningkatan dari dulu..kau boleh amin!!

Reactions: 

14 feb

seronok rasanya bagi aku bila sampai 14 feb ni..


aipp..bukan VALENTINE'S DAY  ye yang aku nak sambut..sorry..cuma tak disangka jatuh tarikh 14 feb ni kami declare..:)

sampai sekarang sudah masuk 2 tahun kami bahagia..aku sangat mengharapkan hubungan ini akan bertahan dengan lebih lama sehingga kami sah digelar suami isteri dan bertahan sehingga cucu cicit..(^_^)..

bagi aku..untuk kekalkan hubungan walaupun jarak kami jauh..susah untuk bertentangan mata..hanya mampu untuk mendengar luahan hati masing-masing melalui fon..kepercayaan dan sifat jujur dalam perhubungan sangat penting..setakat ini..kami tiada masalah dalam aspek tersebut..masing-masing percaya mempercayai..tu yang membuatkan kebahagian hampir dalam hubungan ini..:)

kalau nak dikatakan bertengkar..itukan perkara biasa..takkan la semuanya nak manis..mesti la ada sedikit pahitnya..

akhirnya aku berjaya buat suprise untuk si dia..sampai terjerit-jerit memekik kat telinga aku..amik kaw..haha..seronok sangat kot..aku harap  dia dapat menerima hadiah aku tu dengan ikhlas hati..ye la..benda simple dan murah..apa la sangat kan..tp xpe..harga tak penting..yang penting nilai kasih sayang itu berpaut pada hadiah tersebut..:)



Reactions: 

Special Entry #1#

salam..(^_^)


Entry kali ni boleh kata nak membalas entry yang ditulis oleh Miss I..haha..
excited sangat sebenarnya dia ni nak tahu macam mana situasi aku waktu tu..so..dengan rasa hati yang terbuka aku luahkan,aku kupas kisah-kisah dahulu dan aku pada waktu itu..


sebelum tu..mungkin ramai yang tertanya-tanyakan..apa dia..
klik sini ni..pasti faham..:)




ok..sudah faham??


ada komen??mesti nak tahu apa pula situasi aku waktu tu kan..mula-mula..keadaan sebenarnya..sebelum aku dapatkan no miss I ni..aku dalam keadaan yang sangat bosan..so..biasa la..nama pun lelaki..jangan kata korang x pernah la nak mintak kat member-member number gurl tok saje nak kacau kan..haha..


so..aku dapat kan no miss I dr rumet aku..apa lagi..try la dengan ayat yang agak SKEMA..dah baca kan dr blog tadi..lebih kurang gitu la ayatnya..bila teringat buat aku rasa nak tergelak..dalam hati kata.."aku ke tu??"..haha..


haih..sejujurnya mula-mula mesej..aku dah rasa len nya..macam boleh go je miss I ni..hehe..ye la..nak jugak try ber'awek'kan..n then..gayanya miss I ni mcm sporting..hati aku pun rasa lain sangat bila mesej or kol dia awal-awal dulu..sebelum declare la..


waktu 1st kol..aku ingat dia ni gedik ke apa..tetiba pulak suruh kol kan..x pernah-pernah ada gurl mcm tu buat kat aku..n bila mesej selalu habis point..tp dengan dia..melimpah-limpah point nak cakap..macam la rapat sangat..apa la special awak ni pada saya??;'p


boleh kata..mula la berputik segala-galanya..perkenalan kami ini x dijangka..perhubungan ini harap akan berkekalan..

Reactions: 

Pemberian :)

❤ MAKSUD PEMBERIAN/HADIAH LELAKI KPD PEREMPUAN ❤

✔ JAM TANGAN → Tanda mengingati setiap masa dan waktu ツ
✔ CINCIN → Tanda ikatan kasih yang abadi ツ
✔ GELANG → Tanda mesra ツ
✔ RANTAI LEHER → Ikatan cinta yang perlu perhatian ツ
✔ SUBANG → Tanda penghargaan dan penghormatan ツ
✔ KASUT → Sentiasa mengambil berat/prihatin ツ
✔ PAKAIAN/KAIN → Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu ツ
✔ PAYUNG → Tanda ka...sih dan sentiasa ingin melindungi ツ
✔ MINYAK WANGI → Tanda cinta ツ
✔ BINGKAI GAMBAR → Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan ツ
✔ BUKU → Bersifat terbuka dan bertolak ansur ツ
✔ BUNGA → Tanda perkenalan dan tanda sayang ツ
✔ COKLAT → Semanis cintamu ツ
✔ LAGU/CD/KAD UCAPAN → Mengabadikan cinta dan kenangan ツ
✔ SEJADAH DAN AL-QURAN → Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat ツ
✔ HANDPHONE → Tandanya kau jangan lari dari ku!!!! Akan ku mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup) ツ

#Tetapi hadiah yang paling di nanti2kan oleh setiap perempuan adalah...
❤ MASUK MEMINANG → Tandanya dia serius dan betul2 ikhlas mencintai kamu ♥

Reactions: 

2 januari

ada apa dengan 2 januari??

buat kali ke ___  aku dapat untuk bertentang mata dengan si dia..melihatnya depan mataku..perasaan yang sangat seronok timbul pada waktu tersebut..pada ketika itu..aku berfikir..sekiranya kami sudah pun berkahwin..mesti akan menjadi lebih seronok..bukan senang nak mengekal hubungan dalam jangka masa yang lama..lagi-lagi bila berjauhan..maklumlah..cinta jarak jauh..komitmen mesti la tinggi..dan aku percaya kami mampu bertahan sehingga bergelar suami isteri yang sah..insyaAllah..(^_^)..
bila nak berjumpa pun macam-macam plan dibuat kami..kejap tarikh ni la..kejap tarikh lain pulak dah..ye la..nak sesuaikan dengan masa masing-masing..aku pun dah la nak dekat exam..si dia pula tengah nak ambil lesen kereta..so..masa memang nak kena susun betul-betulkan..so..tepat 2 jan..kami bersetuju untuk berjumpa..dah la tetapkan tarikh 1jan..memang suka sangat macam ni..hari ni plan..esok buat..kalau plan awal selalunya susah nak jadi..haha..bagi kami la..aku pun berharap..jangan la masa nak kahwin nanti macam ni jugak ha..memang kelam la dibuatnya..kan kan???

mcm ni..plan tarikh..haha..


punya semangat la aku..pukul 11 lebih aku dah tido..tapi mata memang tak boleh nak lelap..aku cuba gak tido..sebabnya..riso bangun lambat..bangun lambat..mmg x jadi la plan kan..akhirnya..satu kejayaan bagi aku bila dapat bangun awal..hehe..aku gerak keluar dari kampus dari pukul 6.40pg..memang gelap lagi la kan..punya sanggup tu..rinduu sangat kat si dia..apa pun sanggup..tahan je mata ni..hee..alhamdulillah..sampai juga melaka central pukul 9.45pg..x jauh mana pun..tp aku taw..ikut pengalaman sebelumnya..yang menyebabkan aku akan jadi lambat..dr MC nak ke jasin..bas lompat..mmg lambat la jawabnya ha..tepat sampai jasin pukul 11..dia baru je nak mula belajar drive..aku pun tunggu la dengan tenangnya..p jalan dulu kat pekan jasin tu..last2..lepak kat KFC..dengan poyonya..aku pun x taw nak buat apa..aku bukak laptop..n aku study..tp mata melilau tengok orang..hati mana x tenang..x sabar sangat nak tengok si dia kan..

sabar menunggu..;'p


pandangan pertama aku melihat si dia buat aku terpegun..terdiam..x berkata-kata..terkejut pun ada..tiada lafaz lain..aku cakap la dengan penuh berani dan ikhlas.."lawanya awak"..apa.lagi..tersenyum la si dia..sukaa rasanya dengan pujian aku..hehe..seperti yang aku janjikan..dah jumpa..belanja makan la..aku bagi je dia nak makan apa..duit tu memang ringan je nak keluar..haha..sedangkan..nak makan sendiri..tengok singgit pun dah cukup rasa berat nak keluar..haih..

boleh kata antara niat nak datang tu..nak ambil buku ekonomi dari si dia..si dia pun kata nak bagi kan..aku pun memang x ada rujukan untuk subjek mikroekonomi..exam plak 6 jan..berapa hari je lepas dr 2 jan  ni..tp syukur..buku tersebut banyak gak la tolong aku untuk exam kali ni..hope akan dapat result bagus untuk ekonomi..si dia pun sebenarnya master aku..papehal..mesti aku tanya dia pasal eko..memang banyak aku x paham..thanx to a lot to u my dear..(^_^)..

waktu jumpa pun kami hanya duk dekat kfc..x keluar mana-mana..ye la..masa terhad..baik sembang je..aku pun dah belikan macam-macam untuk si dia..hee..macam-macam la kan topiknya..aku ni suka mendengar je..si dia yang banyak berceritaa..seriusly..aku memang x pandai la nak bercerita ni..kalau bercerita.konfem susah orang lain nak faham..so..better for me..to shut up n juz listen to her..tetiba..rasanya masa berlalu cepat sangat..tengok jam dah pukul 3..haih..sebak pilu gembira..bercampur baur perasaan ni nak tinggalkan dia..mahu mengalir air mata gak..walaupun aku seorang lelaki yang gah..haha..tp nak buat macam mana..masa terhad..haih..




setiap langkah aku..aku mencari-cari  si dia..melihat sekeliling tempat..tp..haih..so..bg aku..setiap perjumpaan kami memang penuh bermakna..bila dah dapat berjumpa..gunakan peluang tu dengan sebaik mungkin..tp apa pun..batas-batas tetap kami jaga..

dalam hati aku..selalu tefikir..bila laa nak kahwin kan..kadang-kadang aku suka gurau dengan dia..jom kahwin..haha..tp..aku sedar..aku pun belum cukup ilmu..aku pun belum cukup matang..aku pun belum sempurna buat si dia..cuma percaya masa akan tiba dengan izin Nya..insyaAllah..
masa ni akan tiba..(^,^)..





Reactions: 

2012

2012 akhirnya datang jua..syukur alhamdulillah aku masih lagi bernafas hingga ke saat ini..


Sinonimnya, manusia akan memikirkan apakah azam baru untuk tahun baru..tapi kadang kala..adakah mereka sedar adakah samada azam mereka yang lepas sudah tertunai ataupun belum..bagi aku pun..aku sedar..ada sebahagian azam aku untuk tahun yang lepas masih belum tertunai..cumanya..aku akan pastikan..tahun ini akan menjadikan aku seorang yang lebih baik daripada yang sebelumnya..aku pun bukan lagi belasan tahun..sudah memasuki 20tahun..sememangnya mampu berfikiran dengan lebih rasional dan matang..

teruskan usaha amin!!!

pasti boleh!!


Reactions: