3 TOP MEMORI ALAM PERSEKOLAHANKU-AMIN

Assalamua'laikum..

haih awak ni..ada ke patut tag saya ha..saya pun dengan rasa baik hatinya menyambut panggilan tesebut..
*berbunga-bunga bahasa..mentang-mentang la dengan orang tersayangkan..

ok..kalau diimbas kembali kenangan waktu persekolahan dahulu..memang banyak sangat dan rasanya itulah kenangan yang x dapat dijual beli,ditukar ganti..alangkah seronok sebenarnya jika dapat kembali melihat diri kita pada waktu dahulu..sebabnya..apa yang berlaku pada hari ini merupakan kesan pada waktu dahulu..so..macam aku pun..aku akui inilah aku selepas apa yang berlaku sebelumnya..baiklah..x nak berceloteh panjang bukan-bukan disini..aku berbalik pada tajuk..

1. sewaktu disekolah rendah,sayangnya banyak memori disekolah rendah aku ingat-ingat lupa..tapi yang paling aku ingat ialah bagaimana aku dilantik sebagai ketua rumah sukan..kalu nak diikutkan dengan saiz badan dan aktif..jawabnya memang bye bye la..tp dengan sokongan padu daripada murid-murid perempuan termasuklah adik aku..aku dapat jawatan tersebut..so..masa tu..memang terasa diri tu hot habis..haha..tp..faktanya..aku ni nothing la kan..sampai la sekarang..tu aku pelik..awat la ada sorang tu ha dok minat aku..hee..jangan terasa ye awak..;'p..

selain tu..keputusan trial UPSR..result aku bagi aku kira better la kan..tapi yang paling aku ingat..kata-kata cikgu khatijah..seorang cikgu yang sangat berdedikasi..rindu sangat dengan cikgu..cikgu math terbaik aku..satu lontaran bahasa terkena kat aku..

dengan menuding jari ke arah aku..

"tu lagi mangkok.macam mana nak dapat 5A dengan result macam ni"

perghh..terkena sekali mangkuk kat muka aku..aku terdiam je la..dia marahkan aku sebab BI aku dapat C..ye la..aku tergolong murid harapan..syukur alhamdulillah..dengan berkat beliau mengajar dan mendidik aku..dapat juga 5A dan ditawarkan ke SBP..thanx to my beloved teacher..:)

2.   keduanya sememang amat membuatkan diri aku terasa begitu kerdil berada disekolah..result PMR..bukannya aku x bersyukur..tetapi..x sehebat member-member lain..dah tu..dalam golongan minoriti..ala..x cukup 1 A je pun..tp..mmg terasa sangat sebab yang lain full A..aku??haih..

dah la x cukup A..waktu bukak sekolah..pelajar yang x dapat full diasingkan dalam satu kelas yang berlainan..ceruk plak tu..segan jangan nak cakap la..aku taw..member2 yang senasib dengan aku konfem terasa gak nya..tp..

alaaa..pmr je pun..start dari tu sikit demi sikit aku naik..alhamdulillah sehingga aku diktiraf sebagai top 10 pelajar cemerlang batch..tu la..gagal sekali bukan bermakna gagal selama-lamanya..dan kalau usaha yang berterusan..konfem akan ada hasil..jangan malas sudah..

tp sekarang ni..nape la aku malas weyhhh..plizzz..rajin datang la balik weyhh..

3.  benda ni kalau diungkit balik dengan member-member lain..konfem..habis semua perkataan keluar..kem waktu aku form 3..x silap aku laa..x pun waktu form 4..dengan sorang cikgu ni..aku x ingat la apa nama cikgu ni..waktu tu..memang terasa nak buat demonstrasi..asik cikgu tu je la yang betulkan..memang agak ptttfff..malas la nak cakapkan..ala..kem dalam sekolah je pun..nak buat ala tentera la sangatkan..hmm..balik je dorm.ditambah satu lagi hal..askar-askar beruk plak datang ceroboh dorm..teruk gler waktu tu..loker yang dikunci pun habis dikobek2nya..dah tu..ingat dorm  aku ni tandas ke apa..nak bersih kan najis2 diorang..panas hati sangat watu tu..nak hilang kan bau beruk tu..amik masa gak la..tahan je la hidungkan..haih..

so..ini la antara yang dapat aku ingat balik waktu muda remaja dulu..hee..so..ada masa..aku akan tulis lagi..lama dah x berblog ni..x ada masa la..n x ada idea nak menulis..so..thanx for reading..haha..ala..yang baca sekerat je pown..

ok x ni awak..;'p?
cc: iezamin92.blogspot.com

Reactions: 

SELAMAT BERJAYA AWAK!!

~GOOD LUCK MY DEAR~~

saya tahu awak mampu lakukan..saya tahu awak dah berusaha..dan saya pasti awak akan berjaya..sebab..saya percaya orang yang berusaha pasti akan berjaya..awak yakin dengan diri awak..InsyaAllah..sekiranya tiada halangan, saya harap awak dapat belajar di tempat saya belajar sekarang..:)..saya doakan kejayaan awak..Amin..

Buat yang terbaik ye IZZATI MUSTAFA..

Untuk adik saya yang mengambil SPM,along harap dapat buat yang terbaik..ingat..satu masa nanti kita pasti akan dapat membalas jasa mak dengan abah..InsyaAllah..

Reactions: 

Journey 1

lama sudah aku x menyentuh blog..haih..bukan malas..bukan x ada masa..no reason..aku lebih suka membaca dari menulis..sebab menulis ikut mood..tapi nak membaca anytime pon boleh..bagi aku la..jangan la nak ikot aku kan..setiap orang lain2 pendapat..

aku dan masuk UKM hampir 2 bulan..dalam masa dua bulan ni pon dah banyak perkara yang aku dah belajar..ada benda yang aku x pernah pon buat sebelum ni..tiba-tiba kat sini..jadi lain pulak..aku x pernah pon jadi emcee..kat sini dalam masa 2 bulan dah hampir 5 kali aku jadi emcee..yang best pulak tu..dengan imam muda asyraf..jangan jelez k..ala..emcee..baca je la ikot teks.."ingat senang macam tu ke jadi emcee"..kalo majlis nampak lesu..memang sebab emcee la..teks kena betul..cara nak menyampaikan pon ada nada nya..tapi aku masih sekadar proses mencuba..x salah mencuba..kehidupan kat U ni..kalau x mencuba memang sangat rugi..peluang dah ada depan mata nak gilap diri sendiri..buat apa nak tolak..trust yourself..its ok if u try n failed rather than u never try n failed..

baru petang tadi habis satu exam..sains fizis..aku ingat x belajar dah la bab fizik ni..tup tup..masa exam..apa yang aku baca n aku paham..lain dari yang keluar..rasanya macam x perlu pon nak hafal..tp yang x perlu nak hafal tu pulak yang masukkan..mana x sakit hati..tambah2 lagi lepas ni belajar kimia pulak..lagi buat aku rasa..aaarrrggghhhhhh...organic chemistry..gila ke apa..dah la waktu kat PASUM..tersangat 'cemerlang' result organic chem aku..ni lagi belajar kat U..mmg andaian aku..bye2 la..

subjek lain pon agak tough..especially calculus..tapi still alhamdulillah boleh lagi setakat ni..ekonomi pown ok..n apa yang menarik mengenai ekonomi ni aku kena buat projek dalam group n we are really excited sebab minat n agak mencabar..itu yang menarik..perancangan yang teliti n everything mematangkan diri..terasa kehidupan U yang sebenar..alhamdulillah..

masa berlalu pantas..n tolong jangan sia2kan kehidupan di Kampus..cari ilmu semantap-mantapnya..n yang paling penting..amalkan..bukan sekadar utk exam semata-mata..penuhkan pengalaman..insyaAllah..akan berjaya kelak..

pesanan utk si dia..teruskan usaha..saya menunggu awak disini..buat exam sebaik mungkin..masa dah x banyak..get ready from now..jangan menangis kesal atas result nanti..tapi biar menangis kegembiraan..do your best my dear..to my sister n my little brother..along harap buat yang terbaik..ingat susah senang mak dengan abah..kita bakal ubah nasib family..insyaALLAH..




Reactions: 

Khas Untuk Calon Isteriku

Assalamua'laikum,


Reactions: 

awak!~!

awak..

jangan risau ye..

saya sentiasa ad dgn awak..sy sentiasa merasakan awak sentiasa bersama saya setiap detik..
saya suka awak!!
awak taw x??
saya syg awak!!
awak taw x??
yg paling penting..cinta saya hanya utk awak!!!!
AWAK TAW X??


apa jua keadaan awak..saya tetap dgn awak..saya tahu janji saya pd awak..saya x nak buat perkara yang buat awak sakit hati..sebb..saya risau..saya risau boleh menjejaskan diri awak...lagi2..dalam pelajaran awak..saya nak tgk awak berjaya..saya suka bila dgr awak dipuji cikgu2..sebb saya taw awak pasti boleh..awak jgn rendah diri..awak yakin dgn diri awak!!saya yakin dgn awak..

trial yang akan datang nie..buat betul2 k..:)..do the best..u will get the best!!
nie saya dgr awak x prepare habis lg ye..tu la..awak dgil sgt..nie yg wat saya marah..urggghhh!!!
saya nak awak fokus stdy dulu..penting sgt..saya akan jaga diri saya..saya x kan tgglkan awak..saya dah berjanji dgn awak kan..

kalo awak sket..jangan layan sgt saket tu..makan ubat..awak jaga diri k..ada apa2 tolong gtaw saya k..saya sudi mendengar..sy sedia tolong awak..sy akan cuba bantu awak sebaik yang mungkin..anyway..thanx a lot my dear..syg sgt bermakna utk sy!!smgt saya!!
sy akan cuba wat yang terbaik utk awak..

ini la syg saya!!

lawa la awak berjubah..hee..
khas utk awak..IZZATI MUSTAFA!!LOVE U..<3

Reactions: 

raya je ke??

SELAMAT HARI RAYA!!!
MAAF ZAHIR DAN BATIN!!


ikhlas daripada saya..nor amin bin abu naim..

*errkkk..mcm dah lambat je aku wish nie..haha..xpe..asalkan aku wish..:)*

Reactions: 

Matang ke aku??

pikir positif la weyh!!


sometimes aku terfikir sejenak..umur dah nak masuk 20 tahun..tp..pemikiran aku sama level ke dgn umur aku..or..lg low level or...up level..aku x dapat nak nilai diri aku..tp aku mmg dah dpt fikir mana baik yang mana buruk..aku x la mengharapkan pemikiran seperti albert einstein..x perlu utk aku berfikiran seperti dia..
tp cukup sekadar untuk aku menilai masa depan yang masih tak tentu hala..mungkin baik lagi banyak dari yang buruk..anyway..jgn berfikiran negatif..keep thinking positive man..trust urself..pasti boleh buat..

bak kata tuan aziz samad..

punca kegagalan seseorang adalah disebabkan:

  1. Yakin tanpa ada Tindakan
  2. Tindakan tanpa ada Keyakinan


so..yang paling terbaik adalah:

TAHU YAKIN TINDAKAN(TYT)

u the best,u'll get the best..

salam..

Reactions: 

urghhh!!

trying to edit the blog..
.
.
.
but.
.
.
.
dissappointed..
.
.
FAILED...huh..


mmg buta it btol la..sape bleh tolong ajar??haih..

Reactions: 

ready ke tak ni??

APA??

nak sambung belajar balik dah??

x sampai lagi sebulan?

hm.....
.
.
.
.
*sigh*

Reactions: 

beautiful views of planet earth!!

The Earth was formed around 4.57 billion years ago and is 12,756 km in diameter.Here are some amazing pictures from space!


overall view of the earth.


oceans seperating the continents.

day n night.

full of greeny..they are oxygen suppliers.

so amazing!!!

WOW!!

amazing!!
wonderful!!

right??

Reactions: 

MiSs hEr!!

IZZATI MUSTAFA!!!!


SERIOUSLY..SAYA MEMANG TENGAH RINDUKAN AWAK TERAMAT SANGAT!!
 tak taw nak menggambarkan macammana punya rindu la..haha..
tp apa pun izzati..saya tetap bersama-sama izzati sampai bila-bila..InsyaAllah..kalau tiada yang menghalang..saya akan pastikan awaklah jodoh saya..saya letakkan setinggi kepercayaan terhadap awak dalam hidup saya..apa pown..untuk waktu ini..tak lain  tak bukan untuk lihat awak berjaya..itu harapan saya pada awak..TOLONG YE JANGAN PUNAHKAN HARAPAN SAYA..hee..saya yakin awak mampu lakukan..awak berbeza dari yang lain..itu sebab saya terlalu sayangkan awak..teruskan usaha..jangan putus asa..biar apa orang kata..teruskan dengan apa yang kita percaya..saya yakin awak mampu..n awak patut lagi yakin yang awak mampu lakukan..saya akan cuba untuk ubah diri saya supaya menjadi yang lebih terbaik dalam hidup awak..saya sangat2 berterima kasih kerana sanggup terima saya sebagai bf..hehe..(bangga nie)..apa pown..insyaAllah..sekiranya tiada rintangan dalam hubungan kita..awak lah bakal permaisuri hidup saya..

Reactions: 

YESS!!!She is!!!

Hari ni aku nak bercerita tentang seorang yang sangat2 istimewa dalam hidup aku..antara yang paling penting dalam hidup aku..aku nak perkenalkan kepada semua orang tentang si dia..seorang yang sangat baik,peramah,tabah,sabar..macam2 lagi..memang kalau aku nak tulis pasal si dia memang sampai bila2 x akan habis..maklum la..orang tengah bercinta..haha..bagi aku..dia mampu beri apa yang aku nak..sumber inspirasi,sumber semangat aku..tanpa si dia bagi aku..memang down gila2..aku memang sentiasa perlukan dia dalam hati aku..setiap hari,setiap masa,setiap saat..pasti aku teringat tentang si dia..korang mesti terpikir lagi ni..siapa la si dia nie..haha..bagi aku habis cerita dulu..baru aku perkenalkan puteri aku ni(bakal permaisuri)haha..memang aku x taw nak cakap macam mana lagi tentang dia..banyak sgt..tp selalunya aku la yang banyak cari gadoh dengan dia..soorrrryyyyy ssyyyyggggg...amin minta maaf ye..hehe..


IZZATI MUSTAFA..nama pown dah sedap..nama manja etty..hehe...tapi saya panggil dia syg@bby,,saya je boleh panggil macam tu k..haha..seronok rasanya bila tulis pasal si dia nie..hati gumbira sahaja..haha..macam syok sendiri la plak..xpe..aku x kisah orang nak kata apa..asalkan..aku dengan dia bahagia..aku akan tunggu dia di ukm nanti..amin harap etty study btol2..jangan main2..amin tggu etty..:-)..


lawa sangat la dye..:-)


Reactions: 

start it again!!

haih...sigh*


mula-mula lagi aku dah mengeluh..bukan sebab apa..aku dah lama x menulis..so..bila nak start menulis ni..idea kering kontang..sikit pun x terkeluar dari otak aku ni..nie la akibatnya..nak buat ayat pun dah tunggang terbalik(awek aku pun cakap macam nie kat aku)..hope ada la yang paham..haha..

ada baiknya aku start menulis balik..aku seorang yang gemar membaca blog..mostly blog yang aku baca adalah blog berunsur politik..n aku memang minat politik..ada juga kawan aku kata..umur macam kita ni nie x payah la terlibat dengan mana2 politik..tp bagi aku..ada aku kisah..aku berhak nak taw apa yang terjadi dalam negara ni..blog2 yang dari dulu agi aku follow ialah..
1.iezamin92.blogspot.com(blog awek aku..haha)
2.tukartiub.blogspot.com
3.cursingmalay.blogspot.com
4.tehtarikgelasbesar.blogspot.com.

aku suka baca blog2 nie sebab apa yang aku nampak cara penulisan diorang sangat kreatif  n diorang ada cara pemikiran tersendiri..itu apa yang aku mahukan dalam diri aku..so..InsyaAllah..ini adalah satu platform uuntuk aku start it back..berfikiran lebih matang,berpandangan jauh n bersikap lebih rasional..aku bukan seperti anak muda yang suka enjoy sini sana..tapi aku adalah EXTRAODINARY MAN....



Reactions: 

Assalamua'laikum..



ini merupakan ntah kali ke berapa blog aku buat..aku pown x ingat..haha..
bukan apa..apa yg terjadi dgn blog2 lama aku dulu..aku x ingat password termasok la username..
tapi kali nie aku mmg x perlu risau dah..sebab ada org tolong ingatkan aku..thanx a lot to her..haha..


anyway..aku harap aku ada mase utk aku curahkan apa jua sebarang idea or kritikan yg aku rase x puas hati kat sesapa pown..termasoklah dalam hal politik di malaysia..


so..if any komen korg nak tulis..tulis la kat ruang komen k..


ini saja utk hari nie..


salam..

Reactions: