SELAMAT BERJAYA AWAK!!

~GOOD LUCK MY DEAR~~

saya tahu awak mampu lakukan..saya tahu awak dah berusaha..dan saya pasti awak akan berjaya..sebab..saya percaya orang yang berusaha pasti akan berjaya..awak yakin dengan diri awak..InsyaAllah..sekiranya tiada halangan, saya harap awak dapat belajar di tempat saya belajar sekarang..:)..saya doakan kejayaan awak..Amin..

Buat yang terbaik ye IZZATI MUSTAFA..

Untuk adik saya yang mengambil SPM,along harap dapat buat yang terbaik..ingat..satu masa nanti kita pasti akan dapat membalas jasa mak dengan abah..InsyaAllah..

Reactions: 

Journey 1

lama sudah aku x menyentuh blog..haih..bukan malas..bukan x ada masa..no reason..aku lebih suka membaca dari menulis..sebab menulis ikut mood..tapi nak membaca anytime pon boleh..bagi aku la..jangan la nak ikot aku kan..setiap orang lain2 pendapat..

aku dan masuk UKM hampir 2 bulan..dalam masa dua bulan ni pon dah banyak perkara yang aku dah belajar..ada benda yang aku x pernah pon buat sebelum ni..tiba-tiba kat sini..jadi lain pulak..aku x pernah pon jadi emcee..kat sini dalam masa 2 bulan dah hampir 5 kali aku jadi emcee..yang best pulak tu..dengan imam muda asyraf..jangan jelez k..ala..emcee..baca je la ikot teks.."ingat senang macam tu ke jadi emcee"..kalo majlis nampak lesu..memang sebab emcee la..teks kena betul..cara nak menyampaikan pon ada nada nya..tapi aku masih sekadar proses mencuba..x salah mencuba..kehidupan kat U ni..kalau x mencuba memang sangat rugi..peluang dah ada depan mata nak gilap diri sendiri..buat apa nak tolak..trust yourself..its ok if u try n failed rather than u never try n failed..

baru petang tadi habis satu exam..sains fizis..aku ingat x belajar dah la bab fizik ni..tup tup..masa exam..apa yang aku baca n aku paham..lain dari yang keluar..rasanya macam x perlu pon nak hafal..tp yang x perlu nak hafal tu pulak yang masukkan..mana x sakit hati..tambah2 lagi lepas ni belajar kimia pulak..lagi buat aku rasa..aaarrrggghhhhhh...organic chemistry..gila ke apa..dah la waktu kat PASUM..tersangat 'cemerlang' result organic chem aku..ni lagi belajar kat U..mmg andaian aku..bye2 la..

subjek lain pon agak tough..especially calculus..tapi still alhamdulillah boleh lagi setakat ni..ekonomi pown ok..n apa yang menarik mengenai ekonomi ni aku kena buat projek dalam group n we are really excited sebab minat n agak mencabar..itu yang menarik..perancangan yang teliti n everything mematangkan diri..terasa kehidupan U yang sebenar..alhamdulillah..

masa berlalu pantas..n tolong jangan sia2kan kehidupan di Kampus..cari ilmu semantap-mantapnya..n yang paling penting..amalkan..bukan sekadar utk exam semata-mata..penuhkan pengalaman..insyaAllah..akan berjaya kelak..

pesanan utk si dia..teruskan usaha..saya menunggu awak disini..buat exam sebaik mungkin..masa dah x banyak..get ready from now..jangan menangis kesal atas result nanti..tapi biar menangis kegembiraan..do your best my dear..to my sister n my little brother..along harap buat yang terbaik..ingat susah senang mak dengan abah..kita bakal ubah nasib family..insyaALLAH..




Reactions: